De aanleiding
Het kruispunt Buys Ballotstraat – Patijnweg was een onoverzichtelijk kruispunt waar verkeersdeelnemers vaak lang moesten wachten. In het voorjaar van 2018 is het kruispunt daarom flink aangepakt, met als doel om het kruispunt veiliger te maken en te zorgen dat het verkeer sneller zou doorstromen.

Wat is er gebeurd?
Om de doorstroming te verbeteren zijn er dubbele rijstroken aangelegd, de stad uit. Zo kunnen er dubbel zoveel auto’s voor het verkeerslicht staan. Om extra ruimte te creëren is de bushalte aan de Patijnweg verdwenen. Het tankstation heeft een apart inrit gekregen. De afslag naar het tankstation heeft nu het uiterlijk van een uitrit, dit om de veiligheid van de fietsers te vergroten. In de Lewestraat zijn de voorsorteer-vakken vervallen en is er één strook gemaakt om rechtdoor, links- en rechtsaf te gaan.

Voor fietsers en voetgangers zijn er ook veranderingen. Er is een extra oversteekplaats gecreëerd. Op beide oversteekplaatsen kunnen voetgangers en fietsers nu in twee fases oversteken. Hierdoor kunnen ze, indien nodig, in het midden even veilig stilstaan.

De fietsroute vanaf de Kloetingse molen naar de binnenstad is onze drukste fietsroute. Om de fietsstraat veiliger te maken is deze vanuit de Koning Wilhelminastraat doorgetrokken tot de fietstunnel bij rotonde Kazerneplein. Autoverkeer kan niet meer vanuit het kruispunt Buys Ballotstraat de Wilhelminastraat inrijden, hierdoor kan het fietspad breder, en dus veiliger, worden.

In oktober 2018 is de spoorwegovergang is verbreed, en is het kruispunt helemaal klaar. Een flinke verbetering van de doorstroming en veiligheid.

Heeft u vragen?

Wie zijn er betrokken bij dit project?
John Dorreman
ProRail Publiekscontacten
Victor de Vries
ONZE PARTNERS
Heeft u vragen? Kilk dan hier, we helpen u graag