De aanleiding
Met de komst van de onderdoorgang is ook de omgeving rondom de perontunnel aan de zuidzijde van het spoor aangepast.

Terwelleplein

De Kiss&Ride heeft een vaste plek en de fiets- en voetpaden zijn aangesloten op de nieuwe rotondes en de onderdoorgang. Fietsers en voetgangers kunnen veilig over de onderdoorgang verplaatsen naar de Van Hertumweg over het fiets- voetdek. Er zijn twee-laags fietsenrekken langs de onderdoorgang geplaatst.

Aan deze kant van de perrontunnel zijn OV-chipkaartpoorten met luifel geplaatst door de NS.

Terwelleplein luifel

Als finishing touch wordt het gebied weer netjes bestraat en ingericht met groen. Er komen plantvakken met planten en bomen en met zitranden. Zo kunnen scholieren, werkenden en reizigers even lekker zitten om te rusten, iets te eten of te drinken of te wachten op de trein

Terwelleplein luifel 2

Terwelleplein?

Het vernieuwde plein heeft de naam: Terwelleplein. De nieuwe weg met de spooronderdoorgang heet Terwellegang. Het Terwelleplein ligt tegen de nieuwe weg en het Stationspark aan.

In de Middeleeuwen, waren er verschillende openbare drinkputten. Deze werden ‘wellen’ genoemd. In 1475 werden enkele wellen buiten de stad genoemd, waarin het verboden was kleren van mensen met besmettelijke ziekten te wassen. Eén van de putten was Trouwelle. Door de eeuwen heen bleef deze put en deze naam bestaan. De naam veranderde in Terwel of Terwelle. Vanaf de 17de eeuw werd het Zuiden van Goes verdeeld in polderhoeken. Het hele gebied heette het Goese Ambacht, en een gebied hierin kreeg de naam Terwelhoek heten. De oorspronkelijke Terwelhoek liep door tot aan de stadsgracht.

Heeft u vragen?

Wie zijn er betrokken bij dit project?
Victor de Vries
ONZE PARTNERS
Heeft u vragen? Kilk dan hier, we helpen u graag