De aanleiding
Met de komst van de onderdoorgang veranderen we ook de omgeving rondom de perontunnel aan de zuidzijde van het spoor. Het plein krijgt een upgrade en wordt opnieuw ingericht

Het plan

Nu de onderdoorgang is aangelegd, wordt het plein opgewaardeerd. De Kiss&Ride krijgt een vaste plek en de fiets- en voetpaden worden aangesloten op de nieuwe rotondes en de onderdoorgang. Fietsers en voetgangers kunnen straks veilig over de onderdoorgang verplaatsen naar de Van Hertumweg over het fiets- voetdek. De stalling voor fietsen en brommers wordt ook ingepast in dit nieuwe plein en wordt uitgebreid, er komen twee-laags fietsenrekken langs de onderdoorgang.

Aan deze kant van de perrontunnel worden bovendien OV-chipkaartpoorten met luifel geplaatst door de NS. Deze worden rond de zomer geplaatst.

Terwelleplein luifel

Als finishing touch wordt het gebied weer netjes bestraat en ingericht met groen. Er komen plantvakken met planten en bomen en met zitranden. Zo kunnen scholieren, werkenden en reizigers even lekker zitten om te rusten, iets te eten of te drinken of te wachten op de trein

Terwelleplein luifel 2

Terwelleplein?

Het vernieuwde plein krijgt de naam: Terwelleplein. De nieuwe weg met de spooronderdoorgang heet Terwellegang. Het Terwelleplein ligt tegen de nieuwe weg en het Stationspark aan.

In de Middeleeuwen, waren er verschillende openbare drinkputten. Deze werden ‘wellen’ genoemd. In 1475 werden enkele wellen buiten de stad genoemd, waarin het verboden was kleren van mensen met besmettelijke ziekten te wassen. Eén van de putten was Trouwelle. Door de eeuwen heen bleef deze put en deze naam bestaan. De naam veranderde in Terwel of Terwelle. Vanaf de 17de eeuw werd het Zuiden van Goes verdeeld in polderhoeken. Het hele gebied heette het Goese Ambacht, en een gebied hierin kreeg de naam Terwelhoek heten. De oorspronkelijke Terwelhoek liep door tot aan de stadsgracht.

Heeft u vragen?

Wie zijn er betrokken bij dit project?
Victor de Vries
ONZE PARTNERS
Heeft u vragen? Kilk dan hier, we helpen u graag